Hero Image
- Jens Halvarsson

Butiken där ull är allt

"Det är enkelt och logiskt med tekniken."

Världens äldsta textil är också ett supermodernt prestandamaterial. I Nääs Fabriker i Tollered hittar du Magnus Svensson, snickaren som lade hammaren på hyllan och i dag talar sig varm om ull. I hans butik Ullmagasinet finns bokstavligen allt mellan himmel och jord, så länge det är gjort av ull.

Magnus ullresa började med egen produktion av möbler – trä och metall i kombination med olika typer av ullmaterial. Med allt större intresse för ull utvecklade han sitt koncept och för tio år sedan öppnade han sin första butik med inriktning på olika typer av ullprodukter. Sedan i augusti 2021 driver han Ullmagasinet och har även försäljning online.

Ullmagasinet har idag flera tusen artiklar som mestadels eller helt består av finaste ull. Allt från kök och hem, jakt och fiske till skor och kläder. Förutom egen produktutveckling, uppmuntrar de även sina kunder att komma med nya kreativa idéer.

– Ull är ett supermodernt material prestandamässigt med alla dess fina egenskaper. Det är miljövänligt att förädla samtidigt som det är världen äldsta textil. Vår ambition är att saluföra all tänkbar ull och ullprodukter som är lokalt producerade och förädlade i närmiljö, säger Magnus Svensson.

Då stor del av försäljningen sker via nätet har Magnus och kollegan Marina Jaconelli lagt stor tid och kärlek med att placera produkterna i en i miljö så att de med bilder kan skapa en autentisk känsla av produkterna.

– Med tanke på att vi har väldigt få returer, verkar det som vi har gjort rätt!

Intresse för ull över hela Sverige

Möjligheten att sälja via nätet gör att dem når kunder från hela landet. Ungefär hälften av all deras försäljning sker online. Därför är det viktigt att det är smidigt när kunderna ska slutföra sina köp. Idag använder Ullmagasinet Ecster Pay som kassa för sin e-handel.

– Jag vill inte sätta mig in ny teknik och avancerade lösningar. Det ska vara enkelt, både för mig och för mina kunder. Vi är väldigt nöjda och har bra kontakt med Ecster som leverantör, säger Magnus.

Många kunder uppskattar personlig kontakt via telefon. Om någon då bestämmer sig för att köpa något under samtalet kan Magnus lösa det direkt, utan att förlita sig på att kunden går in i webbshopen efter att luren lagts på.

– Då kan jag bara skicka en betallänk, istället för att kunden ska behöva gå in på vår hemsida och göra hela processen där. Ecster Pay Link är ett bra komplement till den vanliga kassan.

Kom igång med din webbshop

Det enklaste sättet att starta upp en webbshop är att göra det via en plattformsleverantör. Magnus har valt Abicart för sina butiker.

– Jag valde Abicart som plattformsleverantör för att jag har flera kollegor i branschen som rekommenderade dem. Det är enkelt och logiskt med tekniken. De gånger jag har behövt hjälp så har jag fått så deras support lotsat mig rätt. De är riktigt bra på kundsupport!

När du valt plattformsleverantör ska du koppla in en betallösning så att du kan ta betalt av dina kunder.

Vad skulle du ge för råd till andra som letar efter rätt betallösning? – Välj en prisvärd lösning som är enkel att integrera och enkel för dina kunder. Du ska koncentrera dig på det du är bra på, din verksamhet, inte sitta och hålla på med betalningssystemet. Tänk även på att se till att leverantören har en bra support. Behöver du hjälp ska du kunna få den direkt när du behöver.