Loading...

Starta webshop med Textalk!

Inga förkunskaper, inga betaluppgifter. Kom igång idag!

Välkommen till världen som e-handlare

Att starta din egna webshop behöver inte vara svårare än att ha en idé. Vi på Textalk vill vara din partner i att förverkliga denna idé genom att erbjuda en komplett helhetslösning för nätbutiker med marknadens mest prisvärda alternativ.

 • Om man jämför med hur svårt och dyrt det var att starta en webbutik för tio år sedan kan man idag sammanfatta läget som det motsatta. Idag är det väldigt enkelt att komma igång och starta webshop. Detta beror på att de plattformar/ företag som idag tillhandahåller e-handelslösningar blivit förädlade och väldigt lätta att förstå sig på. Det krävs ofta ingen som helst programmeringskunskap för att få en fin och proffsig webbutik.

  Nära 4000 e-handlare driver sina webshoppar genom en Textalk Webshop. Vi gör det enkelt att designa din butik, lägga in produkter, skriva texter, koppla betallösningar och optimera din sida. Vi låter dig dessutom göra allt detta helt gratis. Du betalar först när du börjar sälja dina varor, oavsett hur lång tid det tar att färdigställa din butik.

  Behöver du hjälp finns vi här och svarar på dina frågor och guidar dig. Även detta är helt kostnadsfritt från dag ett.

  Med Textalk Webshop får du en webshop som konstant utvecklas för att täcka marknadens krav och för att låta dig som kund göra det du är bäst på, sköta ditt företag.

  • Öppna dörren och ta steget in i e-handelsvärlden

   Starta kostnadsfritt

   Börja med att starta din webshop. Det gör du i formuläret ovan. Det är helt kostnadsfritt. Prova fritt i 30 dagar innan du bestämmer dig.

  • Konfigurera din webshop

   Konfigurera

   Konfigurera din butik genom att välja design och lägga till dina produkter som du ska sälja.

  • Textalk Integrationer

   Integrera

   Tillval i form av kopplingar mot bland annat affärssystem, marknadsföringstjänster och betalningsalternativ.

  • Aktivera din webshop

   Aktivera

   Aktivera när du är klar. Det är först nu du börjar betala för din webshop och kunder kan börja handla av dig.

Starta webshop

Några av de fördelar du får med Textalk Webshop

 • Lätt att anpassa webshoppen

  Lätt att anpassa

  Välj bland flera färdiga teman och få en snygg och optimerad webshopsdesign utan att skriva en rad kod. Den mer avancerade användaren kan även använda egen css och html.

 • E-handel optimerad för försäljning

  Alla populära betalmetoder

  Erbjud dina kunder att betala med det betalalternativ de själva helst föredrar. Vi har kopplingar till populära aktörer såsom Klarna, Paypal och Payson samt många fler.

 • Mobilvänlig webshop

  Mobilvänlig/Responsiv

  Nå dina kunder var de än befinner sig med en mobilvänlig webshop. Din webshop kommer se lika bra ut i mobilen som på datorn eller surfplattan.

 • Textalk Kundsupport

  Alltid fri support

  Vi erbjuder alltid fri support. Oavsett om du är en betalande kund eller inte så kan du alltid höra av dig till vår proffsiga kundsupport med vilka frågor du än har.

 • Trygg e-handel

  Säkerhet framför allt

  Textalk webshop är en säker plattform. Vi ger dig daglig backup, 24/7 monitorering, automatiska uppdateringar och certifikat för säkra betalningar på nätet.

 • funktioner i textalk webshop

  Hundratals funktioner

  Med en webshop från Textalk får du väldigt mycket funktion för pengarna. Tack vare antalet kunder kan vi erbjuda lika många funktioner som konkurrenterna, fast billigare.

En guide i att starta webshop

Det här är en liten introduktionsguide för dig som är alldeles färsk inom e-handel och som vill ha ett svar på frågan: Hur gör man för att starta en webshop?

 • F-skattsedel först av allt

  För att starta webshop behöver du först se till att skaffa en F-skattesedel. Egentligen är det inte ett krav för att bedriva e-handel. Men om du har tänkt att återförsälja varor från leverantörer är det ofta ett krav från deras sida. En f-skattesedel får du om du bedriver eller tänker bedriva näringsverksamhet.

  Kom ihåg: F-skattsedel behövs först när du ska börja sälja dina varor, inte när du startar en demobutik hos oss på Textalk. Har du fler frågor kan du alltid höra med vår kundsupport som gärna hjälper dig med de frågor du har.

  Läs mer om hur och varför du ska skaffa en f-skattsedel för att starta webshop:

  http://www.driva-eget.se/guider/starta-eget/sa-har-skaffar-du-f-skattsedel

 • Skaffa ditt egna domännamn

  För att maximera dina chanser att bli sökbar på internet och sökmotorer som Google är det värdfullt för dig att registrera ett domännamn till din webbutik. Ett domännamn hyr du från en registrar som ofta också tillhandahåller e-postadresser och lagringsutrymme på ett webhotell. I många fall paketerar de ihop sina tjänster så att du får domän, webhotell och e-postadresser i ett och samma paket. Smidigt och bra!

  Exempel på siter som tillhandahåller domännamn och e-postadresser är bl.a. dessa:

  www.loopia.se
  www.oderland.se

  Domännamnet är väldigt viktiga ur två synpunkter. Dels för ditt varumärke men också för din sökbarhet på nätet. Om du säljer barnkläder så skulle www.barnklader.se exempelvis vara ett utmärkt domännamn för dig att förfoga över. Om du hellre vill bygga ett varumärke på ditt företagsnamn är det dock mer fördelaktigt att registrera ett domännamn som är ditt företagsnamn.

  Ett domännamn brukar kosta mellan 50-150kr per år att använda.

 • Betalningsalternativ

  När du e-handlar är det naturligtvis väldigt viktigt att du kan ta betalt i din webshop. Studier gjorda av nordens största betalväxel för kortbetalningar DIBS visar på att svenskar vill betala med kreditkort och faktura i ca 66 % av fallen. Om du erbjuder kortbetalning och faktura i din webshop fångar du därmed in 2/3 av dina kunders köpbeteende på nätet. Faktura är ett vanligare alternativ ju högre belopp en vara kostar.

  För att kunna erbjuda kortbetalning i din webbutik behöver du få klart ett avtal med två parter. Nämligen en kortinlösare samt en betalväxel. En kortinlösare kan vara din bank, eller ett annat företag som erbjuder dig chansen att ta betalt på nätet. Exempel på kortinlösare är Euroline, Nordea, Swedbank och Teller. En betalväxel är den part som ser till att transaktionen från webbutik till ditt bankkonto genomförs. Exempel på betalväxlar är DIBS, Payex, Samport och Nets. När du tecknat avtal med din betalväxel kommer de att förse dig med användaruppgifter som du sedan enkelt implementerar i din webbutik.

  I vår plattform ingår Klarna redan från start, kostnadsfritt. Du har bara ett avtal med oss på Textalk och kan enkelt erbjuda dina kunder kortbetalning. Klarna har även en färdig lösning för både vanlig fakturering men också delbetalning.

  Vi har även stöd för andra aktörer om du vill erbjuda olika betalningsalternaiv i din webshop: Payex, Handelsbanken, Payson och Svea Webpay med flera.

 • Bygga och designa din webshop

  Det är idag väldigt enkelt att bygga en webshop då den till stora delar är nyckelfärdig från start. Det du i princip behöver göra efter att du genomfört ovanstående punkter är att lägga in dina produkter, sätta priser och skapa en layout som passar din verksamhet. Från början utgår man från en grundmall som du kan formge och anpassa som du tycker.

  Oftast handlar det om att ladda upp en logotyp, ändra färger, typsnitt och eventuella bakgrundsbilder i butiken för att få ett unikt utseende. Det gör du enkelt via vår adminpanel. Om du letar efter ett ännu skarpare utseende i din webshop än du kan åstadkomma på egen hand har du hos oss också möjligheten att anlita en grafisk designer. En grafisk designer skapar en layout efter dina önskemål och behov som blir både säljande och lättnavigerad. Beroende på hur mycket du vill genomföra bestäms också budgeten på projektet efter detta.

 • Sökmotoroptimera din webshop

  För att kunna driva trafik från sökmotorer är det väldigt viktigt att du har grundläggande förståelse för hur och varför du ska sökmotoroptimera din webbutik. En tumregel är att ju mer textinnehåll du har i din shop desto större chanser finns det att en sökmotor tycker sidan är tillräckligt intressant för att ”indexera” den.

  Idag är de flesta e-handelsplattformar extremt sökbarar i sitt grundutförande. Vad det betyder rent konkret är att systemet automatiskt skapar rätt html-struktur i din butik för optimal sökbarhet. Dock så återstår arbetet att själv jobba med produktbeskrivningar och annat textinnehåll som gör att du syns på sökmotorerna.

  Vi har skrivit en komplett guide hur du på bästa vis jobbar med din sökmotoroptimering i en Textalk Webshop. Följer du den kommer du öka dina chanser väsentligt för att bli hittad på sökmotorerna.

  http://www.e-handel.info/soekmotoroptimera-din-webbshop

 • Dags att lansera din webshop

  Nu har du kommit till det steg då det blivit dags att lansera din webshop publikt för utomstående besökare. Innan lansering kan det vara bra att låta någon utomstående gå igenom din butik för att rätta till eventuella stavfel och samtidigt komma med tips för saker som du kan förbättra och förtydliga.

  Vi på Textalk kollar gärna igenom din webshop innan du lanserar den och kommer med förslag och konstruktiv kritik.

  Lycka till och välkommen

Hör från några av våra kunder

Textalk Webshop passar alla, oavsett storlek eller bransch, med nästan 4000 butiker kan vi garantera detta.

 • Alexandra Bring använder Textalk Webshop

  "Designbyrån J.design, som har hjälpt till med designen på min sida, rekommenderade Textalk. Jag tycker att det funkat väldigt smidigt. Det är skönt med en plattform där allt redan är klart."

  Alexandra Bring / www.bringsportswear.com

 • Pernilla Wahlgren

  "Alla våra bloggläsare har inte haft möjligheten att ta sig till våran butik. Detta resulterade i att efterfrågan av en webshop tillkom jättesnabbt och det har varit succé från dag ett."

  Pernilla Wahlgren / www.minilla.se

Starta din kostnadsfria demobutik idag