http://dev-sv-ws.wpdev.int.textalk.com Thu, 12 Nov 2015 12:50:30 +0000 sv-SE hourly 1 Positiva tillväxtsiffror för e-handlare /webshop/positiva-tillvaxtsiffror-for-e-handlare/ /webshop/positiva-tillvaxtsiffror-for-e-handlare/#comments Fri, 03 Jul 2015 18:56:47 +0000 /webshop/?p=11101 Rapporten bygger på en konsumentundersökning och en företagsundersökning och publiceras en gång i kvartalet. Enligt rapporten var tillväxten för andra kvartalet störst hos barnartiklar och leksaker (en ökning med 49 procent), livsmedel (en ökning med 43 procent) och byggvaror (en ökning med 41 procent). I toppen av e-handlade varor ligger kläder och skor, mediaprodukter samt...

The post Positiva tillväxtsiffror för e-handlare appeared first on .

]]>

Ökad digitalisering i kombination med en alltmer teknisk mogen befolkning samt fler etablerade aktörer, det är några av de faktorer som bidragit till den alltmer ökande e-handeln. I den senaste E-barometern som är en samarbete mellan PostNord, Svensk Digital Handel och HUI Research presenteras en försäljningsökning på 21 procent under Q2 2015, jämfört med samma period under föregående år.


Rapporten bygger på en konsumentundersökning och en företagsundersökning och publiceras en gång i kvartalet. Enligt rapporten var tillväxten för andra kvartalet störst hos barnartiklar och leksaker (en ökning med 49 procent), livsmedel (en ökning med 43 procent) och byggvaror (en ökning med 41 procent). I toppen av e-handlade varor ligger kläder och skor, mediaprodukter samt skönhet och hälsa.

Av de tillfrågade konsumenterna har 73 procent handlat varor på nätet under det senaste kvartalet. Och det är kvinnor i åldern 18-29 år som handlat flest paket per person med ett snitt på 4,4 paket. Av dessa 73 procent har cirka en tredjedel uppgett att de handlat varor från utlandet. Detta betyder att andelen som har e-handlat från utlandet är oförändrad jämfört med motsvarande period föregående år.

Kläder och skor är toppar utlandsköpen totalt sett, men det är främst kvinnor som e-handlar modevaror medan män handlar elektronik och media. Rapporten tar upp att drivkrafterna för att e-handla från utlandet är flera. Bland annat menar den att större sortiment och lägre priser är en av förklaringarna till att e-handelsköpen från utlandet ökar. Även tidigare produktlanseringar och att kända modebloggare inspirerar svenska konsumenter till köp av mode utomlands har bidragit till ökade utlandsköp.

Rapporten tar även upp att ha valmöjligheter har blivit väldigt viktigt för konsumenterna oavsett i vilket led de befinner sig. De menar att konsumenterna vill ha möjlighet att handla på det sätt som passar just dem bäst.

När det kommer till att nå ut till konsumenterna hamnar sökmotoroptimering (SEO) i topp och att synas på nätet när kunden gör sin research. Svenskarnas digitalisering har även satt mobilen i fokus och att ha en mobilanpassad hemsida har blivit viktigt. 37 procent av de som e-handlade varor under andra kvartalet har använt mobila enheter för att avsluta minst ett av kvartalets e-köp, en ökning med 12 procentenheter jämfört med samma period 2014.

Källa: E-barometern Q2 2015
http://www.postnord.com/sv/media/rapporter/e-handel/e-barometern-q2-2015/

The post Positiva tillväxtsiffror för e-handlare appeared first on .

]]>
/webshop/positiva-tillvaxtsiffror-for-e-handlare/feed/ 0
Nu ingår Klarna Checkout i din Textalk Webshop /webshop/nu-ingar-klarna-checkout-i-din-textalk-webshop/ /webshop/nu-ingar-klarna-checkout-i-din-textalk-webshop/#comments Wed, 10 Jun 2015 09:15:26 +0000 /webshop/?p=11039 Från och med i dag är Klarna Checkout standard i alla våra BAS och PLUS-butiker. För dig innebär detta att faktura, delbetalning, kortbetalning och direktbetalning är inkluderat i ditt befintliga Webshop- abonnemang. Utan några extra månads- eller startavgifter! Som vi har längtat efter att få berätta detta! Textalk inleder idag i en ny form av...

The post Nu ingår Klarna Checkout i din Textalk Webshop appeared first on .

]]>
Från och med i dag är Klarna Checkout standard i alla våra BAS och PLUS-butiker. För dig innebär detta att faktura, delbetalning, kortbetalning och direktbetalning är inkluderat i ditt befintliga Webshop- abonnemang. Utan några extra månads- eller startavgifter!

Som vi har längtat efter att få berätta detta!

Textalk inleder idag i en ny form av samarbete med Klarna, där Klarna anpassar både prisstruktur och avtalstider för att matcha vår mission om att alla företag; oavsett storlek ska kunna sälja på nätet.

Den populära betallösningen Klarna Checkout blir således standard i Textalk Webshop och du som BAS eller PLUS-kund kan nu enkelt aktivera den från din Webshop Admin, helt utan fasta kostnader eller bindningstider. Du betalar endast en individuell transaktionsavgift (dock max 3,99% per transaktion).

För dig som har en demobutik finns redan Klarna Checkout aktiverat. Självklart har du fortfarande möjlighet att välja någon av våra andra betalningsmetoder.

Läs mer om hur du kommer igång här

Om Klarna Checkout:

Klarna Checkout ger dig alla populära betalsätt i en enda, integrerad lösning. Du slipper alltså teckna avtal med inlösare, skapa bankkonton hos samtliga storbanker och teckna avtal med betalväxel för att erbjuda de betalsätt dina kunder efterfrågar. Dessutom tar Klarna hela kredit- och bedrägeririsken, så att du alltid får betalt. Vad som än händer.

The post Nu ingår Klarna Checkout i din Textalk Webshop appeared first on .

]]>
/webshop/nu-ingar-klarna-checkout-i-din-textalk-webshop/feed/ 0
Vi lanserar Diversity-teman /webshop/vi-lanserar-diversity-teman/ /webshop/vi-lanserar-diversity-teman/#comments Wed, 08 Apr 2015 10:07:04 +0000 /webshop/?p=10902 I slutet av 90-talet då vi skrev de första kodraderna för Textalk Webshop hade vi inga tankar på att en stor del av framtidens köp skulle ske via mobila enheter. Vårt fokus var då att bygga en lösning utan frames vilket skapade stor framgång i sökmotorerna för våra kunder. Nya tider, nya möjligheter! I slutet...

The post Vi lanserar Diversity-teman appeared first on .

]]>
I slutet av 90-talet då vi skrev de första kodraderna för Textalk Webshop hade vi inga tankar på att en stor del av framtidens köp skulle ske via mobila enheter. Vårt fokus var då att bygga en lösning utan frames vilket skapade stor framgång i sökmotorerna för våra kunder.

Nya tider, nya möjligheter!

I slutet av april 2015 ändrar Google sitt sätt att prioritera sökresultaten; förutom förhållandet mellan sökord och webbplatsens innehåll kommer användarupplevelsen spela en betydande roll.

Kortfattat innebär denna ändring att Google kommer premiera mobilanpassade sidor vid mobila sökningar och desktopanpassade sidor vid sökningar i en vanlig dator.

Med Diversity står vi redo för de nya kraven

Diversity betyder mångfald, vilket återspeglar vår ambition med den nya funktionaliteten. Med Diversity kan vi erbjuda ett stort antal färdiga teman med valbara komponenter.

Varje tema kommer designas av professionella designers och kan genom några enkla inställningar anpassas utifrån kundens behov och därmed bli unikt.

Namnet Diversity återspeglar även tekniken då Diversity-teman är mångsidiga och anpassar sig automatiskt efter skärmens storlek.

Så kommer du igång

För att komma igång med ditt Diversity-tema går du in på -> Utseende i Textalk Webshop Admin. På denna sida återfinner du idag ”Aficionado” som är vårt första av många kommande Diversity-teman.
Mer information om hur du kommer igång finner du här.

Redan nu arbetar vi på vårt nästa Diversity-tema ”Fabrikk” som lanseras inom kort.
En liten sneak-peek på Fabrikk :)
fabrikk

Låt oss veta vad du tycker och om vi kan hjälpa dig!

The post Vi lanserar Diversity-teman appeared first on .

]]>
/webshop/vi-lanserar-diversity-teman/feed/ 20
Smyckedesigner Amanda Egilson /webshop/smyckedesigner-amanda-egilson/ /webshop/smyckedesigner-amanda-egilson/#comments Thu, 05 Mar 2015 08:37:48 +0000 /webshop/?p=10830 Textalk Stories hälsar på Amanda Egilson. Amandaegilson.com/ Textalk Stories är en serie berättelser om hur man kan gå från dröm till verklighet. Detta genom att sälja dina idéer och produkter hos Textalk Webshop. Låt dig inspireras av dessa entreprenörer som visar att med mod och vilja kan du göra succé med din affärsidé.

The post Smyckedesigner Amanda Egilson appeared first on .

]]>
Textalk Stories hälsar på Amanda Egilson.

Amandaegilson.com/

Textalk Stories är en serie berättelser om hur man kan gå från dröm till verklighet. Detta genom att sälja dina idéer och produkter hos Textalk Webshop. Låt dig inspireras av dessa entreprenörer som visar att med mod och vilja kan du göra succé med din affärsidé.

The post Smyckedesigner Amanda Egilson appeared first on .

]]>
/webshop/smyckedesigner-amanda-egilson/feed/ 0
P.A.P Accessories /webshop/p-p-accessories/ /webshop/p-p-accessories/#comments Thu, 05 Mar 2015 08:30:06 +0000 /webshop/?p=10824 Textalk Stories hälsar på P.A.P Asseccories. Papsweden.se Textalk Stories är en serie berättelser om hur man kan gå från dröm till verklighet. Detta genom att sälja dina idéer och produkter hos Textalk Webshop. Låt dig inspireras av dessa entreprenörer som visar att med mod och vilja kan du göra succé med din affärsidé.

The post P.A.P Accessories appeared first on .

]]>
Textalk Stories hälsar på P.A.P Asseccories.

Papsweden.se

Textalk Stories är en serie berättelser om hur man kan gå från dröm till verklighet. Detta genom att sälja dina idéer och produkter hos Textalk Webshop. Låt dig inspireras av dessa entreprenörer som visar att med mod och vilja kan du göra succé med din affärsidé.

The post P.A.P Accessories appeared first on .

]]>
/webshop/p-p-accessories/feed/ 0
Surfers Paradise /webshop/surfers-paradise/ /webshop/surfers-paradise/#comments Thu, 05 Mar 2015 08:19:12 +0000 /webshop/?p=10810 Textalk Stories hälsar på Surfers Paradise. Surfers.se Textalk Stories är en serie berättelser om hur man kan gå från dröm till verklighet. Detta genom att sälja dina idéer och produkter hos Textalk Webshop. Låt dig inspireras av dessa entreprenörer som visar att med mod och vilja kan du göra succé med din affärsidé.

The post Surfers Paradise appeared first on .

]]>
Textalk Stories hälsar på Surfers Paradise.

Surfers.se

Textalk Stories är en serie berättelser om hur man kan gå från dröm till verklighet. Detta genom att sälja dina idéer och produkter hos Textalk Webshop. Låt dig inspireras av dessa entreprenörer som visar att med mod och vilja kan du göra succé med din affärsidé.

The post Surfers Paradise appeared first on .

]]>
/webshop/surfers-paradise/feed/ 0
Målerås Glasbruk /webshop/maleras-glasbruk/ /webshop/maleras-glasbruk/#comments Wed, 04 Mar 2015 08:01:29 +0000 /webshop/?p=10786 Textalk Stories hälsar på Målerås Glasbruk. Maleras.se Textalk Stories är en serie berättelser om hur man kan gå från dröm till verklighet. Detta genom att sälja dina idéer och produkter hos Textalk Webshop. Låt dig inspireras av dessa entreprenörer som visar att med mod och vilja kan du göra succé med din affärsidé.

The post Målerås Glasbruk appeared first on .

]]>
Textalk Stories hälsar på Målerås Glasbruk.

Maleras.se

Textalk Stories är en serie berättelser om hur man kan gå från dröm till verklighet. Detta genom att sälja dina idéer och produkter hos Textalk Webshop. Låt dig inspireras av dessa entreprenörer som visar att med mod och vilja kan du göra succé med din affärsidé.

The post Målerås Glasbruk appeared first on .

]]>
/webshop/maleras-glasbruk/feed/ 0
Molway.com /webshop/molway-com/ /webshop/molway-com/#comments Wed, 04 Mar 2015 07:38:49 +0000 /webshop/?p=10762 Textalk Stories hälsar på Molway. Molway.com Textalk Stories är en serie berättelser om hur man kan gå från dröm till verklighet. Detta genom att sälja dina idéer och produkter hos Textalk Webshop. Låt dig inspireras av dessa entreprenörer som visar att med mod och vilja kan du göra succé med din affärsidé.

The post Molway.com appeared first on .

]]>
Textalk Stories hälsar på Molway.

Molway.com

Textalk Stories är en serie berättelser om hur man kan gå från dröm till verklighet. Detta genom att sälja dina idéer och produkter hos Textalk Webshop. Låt dig inspireras av dessa entreprenörer som visar att med mod och vilja kan du göra succé med din affärsidé.

The post Molway.com appeared first on .

]]>
/webshop/molway-com/feed/ 0
Generera rabattkoder snabbt och enkelt /webshop/10720/ /webshop/10720/#comments Tue, 27 Jan 2015 09:58:52 +0000 /webshop/?p=10720 Gäller endast Plus. Hur gör jag? Gå till denna länk http://www.generaterandomcodes.com/free-generate-random-codes-tool 1. Välj hur många koder du vill generera (maxgräns är 20,000). 2. Välj hur koden ska se ut. I bildexemplet kommer först 4 bokstäver mellan A-Z sedan 3 siffror mellan 2-9 och efter det 5 bokstäver mellan A-Z. Du kan se exempel på hur din kod kommer...

The post Generera rabattkoder snabbt och enkelt appeared first on .

]]>
Gäller endast Plus.

Hur gör jag?

Gå till denna länk http://www.generaterandomcodes.com/free-generate-random-codes-tool

1. Välj hur många koder du vill generera (maxgräns är 20,000).

2. Välj hur koden ska se ut. I bildexemplet kommer först 4 bokstäver mellan A-Z sedan 3 siffror mellan 2-9 och efter det 5 bokstäver mellan A-Z. Du kan se exempel på hur din kod kommer se ut och även lägga till eventuell prefix.

3. När du valt hur din kod ska se ut så genererar du dina koder. Notera att detta kan ta ett tag beroende på hur många koder du valt att generera.

4. Ladda ner dina koder till en CSV-fil som du direkt kan ladda upp för dina rabatter.

number generator

The post Generera rabattkoder snabbt och enkelt appeared first on .

]]>
/webshop/10720/feed/ 0
Dölj prispåslag på kundens val /webshop/dolj-prispaslag-pa-kundens-val/ /webshop/dolj-prispaslag-pa-kundens-val/#comments Fri, 23 Jan 2015 14:40:07 +0000 /webshop/?p=10710 Gäller endast Bas och Plus. Hur gör jag? 1. Kopiera koden nedan och klistra in den i ett ”Eget HTML-innehåll” under Utseende > Eget innehåll (notera att det inte ska vara någon länkning). För enklaste hantering döper ni ert egna innehåll till något relevant; exempelvis ”Script – dölj prispåslag”. 2. Lägg till innehållet i ett...

The post Dölj prispåslag på kundens val appeared first on .

]]>
Gäller endast Bas och Plus.

Hur gör jag?

1. Kopiera koden nedan och klistra in den i ett ”Eget HTML-innehåll” under Utseende > Eget innehåll (notera att det inte ska vara någon länkning). För enklaste hantering döper ni ert egna innehåll till något relevant; exempelvis ”Script – dölj prispåslag”.

2. Lägg till innehållet i ett fält som visas även på artikelsidan (ex. sidhuvud, sidfot).

 

<script type="text/javascript">

$(document).ready(function(){
$("#articleAttributes select[name*='attribute'] option").each(function() {

$(this).html(
$(this).html().replace(/^(.*) \([0-9,+-]*\)$/g, "$1") );
});
});
</script>

<script type="text/javascript">
//Radioknappar
$(document).ready(function(){
$("#articleAttributes input[name*='attribute'] ").parent().each(function() {

$(this).html(

$(this).html().replace(/^(.*) \([0-9,+-]*\)$/g, "$1") );
});

});
</script>

The post Dölj prispåslag på kundens val appeared first on .

]]>
/webshop/dolj-prispaslag-pa-kundens-val/feed/ 5